Cara Nak Buat Cili Padi Jeruk Tanpa Cuka

Pastikan cili hijau kering. 2 cawan air untuk masak cili.


Cara Buat Cili Jeruk Paling Rangup Dan Paling Mudah

400 g gula pasir.

. Cili Padi Capsicum frustecens merupakan sejenis cili bersaiz kecil. Banyak gileerrtatau nak buat apa dah lepas tu mat ambik lah dalam 100 gram macam tu dan buat jeruk. Dari busuk macam tu saja eloklah kita jerukkan.

Nak buat sendiri bimbang tak kena cara atau tak jadi. Kalau sudah masukkan nasi kemudian cabai. 12 sudu teh garam.

Masak air cuka gula garam sehingga mendidih kemudian tuangkan ke dalam botol dan tutup. Letakkan hirisan cili di dalam botol kaca. Langkah pertama dan vital jika kamu.

Kena didihkan atau masak dulu cuka dan air ni ya untuk. 1 sudu teh kapur makan. Kalau lepas basuh dan tak larat nak tunggu lamalap pakai tisu yang penting kering.

Kalau lepas basuh dan tak larat nak tunggu lama lap pakai tisu. 1Pastikan cili hijau kering. Pastikan cili hijau kering ye.

Lagi2 kalau ada cili hijau yang berlebih. Cili jeruk yang biasa saya buat boleh tahan berbulan-bulan dan masih rangup tau. Kalau buat dapatlah banyak dan.

Cara Membuat Cili Jeruk. 1 cawan cuka makan. 2 genggam garam kasar.

Aku pernah jeruk cili menggunakan 100 cuka tapi ianya akan membuatkan cili menjadi lembik dan terlalu masam dan tidak sedap untuk dimakan. Basuh buah mangga sehingga bersih. Potong isi mangga mengikut.

Bila dah kering potong ikut suke ya. Cara dia sama saja macam jeruk cili hijau. 4 sudu makan gula.

Hmm takde resipi sangat dan untuk. Cili hijau ambil yang segarkeras 2 sudu gula. Ada bermacam-macam cara yang saya jumpa di internet tentang cara membuat jeruk cili padi.

250 gram cili hijau muda. Mat guna cuka jenama. Cara Penyediaan Resepi Cili.

Saya akan berikan cara yang famus dan mudah seperti di bawah. 2 camca teh garam. Namun untuk buat jeruk kita.

Saya nak share cara saya buat cili jeruk. Jadi larutan air dan cuka. Empunya resipi letak cuka pada paras cili 7.

Apa yang penting kering. CILI PADI JERUK merupakan satu produk cili api atau Cili padi yang dijerukkan untuk penyedap makanan. 15 atau 20 tangkai cili padi jika nak pedas boleh lebihlan lagi 1 biji bawang besar.

Sebenarnya boleh saja kalau nak buat cili padi jeruk kat rumah. 2Bila dah keringpotong dengan pisau yg betul. Kemudian buang kulit dan bilas sekali lagi.

Selain jeruk cili padi mat suka juga jeruk cili hijau. Kalau lepas basuh dan tak larat nak tunggu lama boleh lap dengan tisu yang penting kering. Cara buat LANGKAH PERTAMA.

Cili padi jeruk ini memang wajib kena ada dekat rumah inilah pelengkap rasa setiap kali waktu makan lebih-lebih lagi bila ada mee goreng.


Resepi Cili Jeruk Homemade Paling Rangup Iluminasi


Rahsia Jadikan Cili Jeruk Rangup


Cara Cara Buat Cili Jeruk Yang Sedap Rangup Tahan Lama


Buat Sendiri Cili Padi Jeruk Rendam Air Kapur Baru Tahan Lama Dan Ranggup Mingguan Wanita

No comments for "Cara Nak Buat Cili Padi Jeruk Tanpa Cuka"